Olyckliga omständigheter

Tvåtusen människor har på ett hastigt och mystiskt sätt försvunnit från byn Ravani och lämnat apelsinskörden åt sitt eget öde. Däckspår från fordon modell större upptäcktes på torget och antas ha transporterat dem till en okänd destination. Två personer hade innan försvinnandet ansökt om pass, vilket tyder på att det rör sig om en massutvandring. Resenärerna består av 552 kvinnor, 439 män och 1009 barn. Samtliga är bönder vars huvudsakliga försörjning är apelsin- och olivodling. Byns ledare har under samma tid rest iväg med sin sekreterare. Hans kvarlämnade fru har inte kunnat höras på grund av hennes osammanhängande tal.
Flera av de resande tycks ha blivit övertalade att följa med. Vid torget fanns avtryck av skor som släpats i sanden och kroppar som dragits utmed marken, vilket kan vara en ren tillfällighet. Resan var oplanerad då varken resväska eller klädombyte togs med.
Fem vuxna män och en nyförlöst kvinna hittades döda av två militärpoliser som patrullerade i närheten av byn. Männen hade enligt anonym vittnesskildring hamnat i bråk och hittades staplade i en manshög djup grop på torget, som grävts ut av oförklarliga skäl. Fyra har dött av inre blödningar till följd av dödligt våld. Den sista överlevande gjorde självmord med ett skott i pannan och föll sedan ner i gropen. Inget vapen har hittats. Kvinnan föll olyckligt och i fallet ådrog hon sig skador i inre organ som orsakade massiv blodförlust. Barnet var troligtvis dödfött, då det fötts elva veckor för tidigt. Fostret hittades vid sidan av kvinnan med oklippt navelsträng. En femårig pojke med svaga livstecken upptäcktes i en källare där han råkat låsa in sig och därefter lyckats kasta ut nyckeln flera hundra meter genom ett litet hål i väggen. Han dödförklarades efter flera återupplivningsförsök. Han led av kraftig undernäring och uttorkning.
Knappt hundra personer, bestående av mest äldre och dementa, fanns kvar i byn. Två försummade spädbarn under ett år hittades efter ett dygn i sina spjälsängar. 47 personer har inte kunnat tas till förhör då de befinner sig i chocktillstånd och har förts till sjukhus för skador de tillfogat sig själva. Tretton av dem har redan dött och fem befinner sig i kritiskt tillstånd. Den resterande befolkningen lider av olika stadier av demens, apati eller vanföreställningar. Flera lider av posttraumatisk stress från andrahandsupplevelser av andra världskriget. De som är mest illa däran hallucinerar att män i svarta kläder med automatvapen förde bort människor till lastbilar. Av byns återstående invånare kommer två att placeras på barnhem. Resterande, som inte redan befinner sig på sjukhus vars liv troligen inte går att rädda, kommer att föras till sluten psykiatrisk vård alternativt demensboende.
Den tidigare så idylliska byn har missköts. Flera apelsinträd är nedhuggna och skörden har lämnats att ruttna i solens starka sken. Olivträd har satts i brand. Där betonghus tidigare stod sticker nu armeringsjärn upp som blottade husskelett. Det finns misstanke om att byns tonåringar har byggt hemmagjorda bomber, vilka sedan detonerat av misstag. Flera spontana bränder, på grund av gnistbildning från eldstäder, har utlösts efter varandra och har löpt från byns södra port bort till den stora vägen som leder till bergen i norr.
Byn är idag en ohygienisk avskrädesort utan bofasta. Regeringen har tagit beslut att jämna de återstående byggnaderna med marken, då återuppbyggnad blir för kostsam. Byn kommer att flyttas fem kilometer bort till bergen. Provborrningar efter olja några hundra meter från byn har visat sig vara lyckosamma och kan rädda landet från ekonomisk kris. Utgrävningar har startats i byns norra del, men har sedan fyllts igen.
Ingen av de utvandrade har hört av sig. Vi har ingen sammanhängande bild av vad som har hänt och under rådande omständigheter finns ingen brottsmisstanke.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: