Ord och repliker som får mig att leta efter min fantasi-kalasjnikov (inte ens i mina tankar får jag mörda någon med min AK47)

Jag är inte bara extrovert introvert, HSP utan även ordkänslig. Jag skulle nog väl säga mer korrekt att jag är meningskänslig.

Här kommer några ord/ meningar jag skulle vilja slakta här och nu:

  • prioritera- det är ett ord som ofta felanvänds. Det är bra att prioritera, men det ska inte sägas till en person som redan har prioriterat. Då blir det samma sak som att säga att du är dum i huvudet, för du har prioriterat fel. Den som vet bättre säger oftast inte hur man ska prioritera, bara att man ska prioritera. I organisationer där arbetsflödet blir allt tuffare samtidigt som personaltätheten minskar missbrukas ordet prioritera. Skulden ligger då på arbetstagaren som inte kan prioritera och inte det faktum att arbetsuppgiften är omöjlig att utföra på det sätt som krävs på den tidsram som finns till förfogande. Som ung arbetade jag som lokalvårdare. Toaletter skulle städas på ett antal minuter, trappor likaså. Snubblade man på sina skosnören var det kört eller om skurmoppen saknades. Ibland fick man fuska, låtsas som om man hade gjort en uppgift (spotta på handen och stryka med handen över fönsterbrädan).
  • började- varför ska vi ha ett sådant ord? Säger mig ingenting. Säg till mig när du har börjat, varken förr eller senare. Börjat gå? Håll klaffen tills du går och berätta det till mig sedan. Jag är inte intresserad av dina framtida avsikter. Antingen så går man eller så går man inte. Böcker fullproppade med ”började” som kläms in framför ett verb bränner jag på bokbål (det är som om en häxa bränner en annan häxa)
  • uppenbara meningar och kallprat- meningar som bara upprepar det uppenbara borde inte få leva. Repliken ”Nu låter du arg” till en person som har gormat och skrikit i en halvtimme. Vem har problem här? Den som skriker eller den som inte kan tolka signalerna? Kallprat. Burr. Vackert väder idag. Oj, oj, det ser ut som om det ska bli åska. Varför kallpratar vi? Om det ska ske ett dialogutbyte ska det finnas ett värde i det. Enligt pollendiagnosen…
  • jag gör det sedan- ”sedan” är en ospecificerad framtid som kan skjutas fram av ospecificerade anledningar. Tid och datum, tack. Det är därför Gud uppfann dead-lines och bäst-före-datum. Folk kan prokastinera ända fram till sin död.

Floskler får mig att fantasimörda. Alla yrkesbranscher är fulla med floskler. Människor är tilltäppta med floskler. Ingen sol utan solsken. Ingen rök utan eld. Vi ska bli bättre på att prioritera (så du gör bara som du vill just nu som en hjärndöd?). Vi ska ta tag i saken.

Vi hör dig och vi ska ta tag i saken genom att prioritera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: