Kontroversiell motivering

Lite jobbigt att skryta gång på gång (what can I do), men jag vann första kapitel-analys på ett av mina, ack så många, romanuppslag. Jag tänkte skriva om apotekets avmonopolisering som satte farmaceuthjärtan i skräck och fick pulsen att stiga över gränsvärdet för normal pulsering. Tävlingen gick ut på att motivera varför man ska vinna en första kapitel-analys. Följande skickade jag:

”MIN MOTIVERING: Med humorn som vapen stövlar jag in och skriver en fiktiv historia om när apoteken blev uppköpta i samband med apoteksväsendets avmonopolisering. På en natt gick vi farmaceuter från att vara en del av vårdkedjan till vältaliga, trovärdiga och legitimerade försäljare inom handelsbranschen. Eftersom jag kommer att bli paria inom apoteksbranschen förtjänar jag åtminstone ett första kapitel- analys som värmer i arbetslösheten J.  Skämt åsido, men jag har jobbat i flera apotekskedjor och har en saftig insiderhistoria om när lagar och regler får vika för försäljningssiffror.  Eftersom det är svårt att skriva humoristiskt vill jag se om manuset håller för en roman, att första kapitlet väcker suget att läsa mer, och om det överhuvudtaget går att skriva historien ur ett allvetande perspektiv. Boken kommer att bli en säljsuccé, en liten tröst när jag får sitta hos högste chefen inom apoteket och förklara mina avsikter med boken.”

Det är lite jobbigt att vara så öppenhjärtig och fantasifull. Fantiserar om farmaceuten Britt-Marie som blev tvångsförflyttad, nåja hon blev lovad att bli LMA alltså läkemedelsansvarig och tvåtusen kronor extra på lönespecen,  till apoteket Törnrosen. När HälsaMer (halsamer@apoteket.se) köper upp apoteket som inte ingår i något kluster (det sedvanliga sättet av knoppa av lite personal) för att det är en slaskhink och aldrig någonsin har burit sina personalkostnader, ser Britt-Marie chansen att genom ”Korrekt hantering- av besvärliga människor” jävlas lite extra. Vi får se om det blir en roman utav det, för som sagt mitt jobb ligger i fatet. Never talk dirty about the business who is feeding you and your family.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: