Marknadsföringsskälvan

Jag har drabbats av den stora skälvan. Oavsiktligt har jag jobbat med gerillamarknadsföring, min version i alla fall, och nu går det inte att backa tillbaka klockan eller göra saker på ett annorlunda sätt. Varför skulle jag vilja göra saker ogjort? För att nu ska jag leverera en produkt, romanen Hallelujabröderna, som ska hålla.

Utgångspunkten kunde ha varit värre; en bok som ingen har läst förrän den blev tryckt. Tio testläsare sa sitt när manuset var ofärdigt, därefter skrubbades den av tolv lektörsläsare och en sträng korrekturläsare rensade upp resten. Hallelujabröderna har nog stötts och blötts ett flertal gånger och manuset har reviderats så många gånger att jag har tappat räkningen. Boken har gått igenom en lightversion av hur ett bokförlag skulle ha gjort med manuset.

Vad har min marknadsföring bestått av?

 • Tidigare läsare som gillat mina böcker återvänder till min nya. Jag har sett till att de har fått veta att ett ny bok är på väg.
 • På Facebooksidan Päivi Karabetians fans kan mina läsare hålla reda på vad jag gör, vad som händer.
 • Läsare som läst mina böcker rekommenderar till andra som ser fram emot nästa bok.
 • Jag har gått till Visbys två bokhandlar- en var intresserad att ta in den i sitt sortiment och den andra gav mig ett ljummet mottagande och en kort föreläsning om hur svårt det är att slå igenom som författare. Tack, jag vet. Jag bad inte om ett jobb.
 • Jag skäms inte för att berätta om min bok till våra kunder, till mina arbetskollegor, till min mans arbetskollegor, gemensamma och inte gemensamma vänner. Ingen ska missa att jag har släppt en bok.
 • Jag har kontaktat radio och tidning- Gotlands tidningar kommer för att intervjua mig på torsdag.
 • Jag ska ha ett litet bord på Gotlands bokmässa där jag kommer att ha Hallelujabröderna till försäljning.
 • På mitt stora releaseparty kommer boken och en tidigare bok att finnas till försäljning.
 • Jag är med på webbradio hos Ariton förlag på söndag 18/3 där lyssnare får veta om min tragiska bakgrund och vad som har format mig. Givetvis kommer jag att berätta om min aktuella bok.
 • Jag kommer att befinna mig på Egenutgivardagen i Stockholm i april där min bok kommer att vara en av de som blir promotad då jag vann en egenutgivning hos B.o.D.
 • Till min skräckblandade förtjusning har jag gett ett ex till ett av Sveriges bästa översättare, jag skojar inte, som kommer att läsa den och eventuellt recensera. Jag är livrädd!!! Hon har översatt världskända författare som skriver på engelska, främst på Massolit Förlag. Henne gav jag min bok. Magkatarren känner inga gränser. Jag gillar henne jättemycket, men jag vill inte att hon ska skriva en snäll recension bara för att vi känner varandra.

Det händer väldigt mycket saker runt mig just, rentav magiskt. Jag kunde aldrig tro för ett decennium sedan att mitt skrivande skulle leda till allt det här. Till hösten kommer även en bok där jag medverkar som en av författarna till en antologi. Mer om den boken senare.  För första gången i mitt liv har jag något som skulle kunnas kallas för skrivkramp.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: