Hallelujabröderna- snart klar

del av bokomslag HB1

Hallelujabröderna har fått sin sista sandpappring. Förhoppningsvis håller historien ihop, men det vet man aldrig förrän någon läsare har påpekat brister i manuset.

Det ni ser längst upp är en del av bokomslaget som har illustrerats av min dotter Felicia Karabetian, konstnär, som går sista året på Estetiska programmet med inriktning på speldesign.

Hallelujabröderna har gjort en fantastisk resa. Först vann den en lektörsläsning. Tolv lektörer under ledning av Ann Ljungberg har vänt på varenda ord. Jag har tagit till mig av deras synpunkter och gjort Hallelujabröderna ännu bättre. Sedan vann Hallelujabröderna en gratis utgivning av B.O.D, Books on Demand med författarintervju och lite marknadsföring.

Sedan augusti har jag slipat på manuset. Lager på lager har jag skalat av och lagt till. Jag har nog aldrig läst ett manus så mycket som den här. Säkert 20-30 läsningar med revidering emellan. Det är lätt att skriva en historia, men svårt att revidera. Jag är kär i boken och det är en plåga att plocka bort meningar. För några dagar sedan bröt jag ihop för att jag var tvungen att slänga in några meningar i handlingen. Min bebis är perfekt. Problemet är att jag och min bok fyller varandras meningar. Jag kan den utan och innan, men det vore bra om läsaren, det femte hjulet, inte ska behöva läsa sig till handlingen mellan raderna.

Hallelujabröderna är nu klar, men jag måste skicka efter ett provtryck för att kolla att allt sitter rätt.  Det lutar mot bokrelease i mars. Jag älskar mars månad, kanske för att jag fyller 46 år då men mest för att månaden är så full av löften.

Jag har lovat mig själv att vila från skrivande, men tror du historierna slutar komma till mig? Neeej! Nu dejtar jag ett annat manus. Vi får se om vi matchar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: